Opera Warberg


Sommaren 2018 öppnades dörrarna till premiär av SommarOpera i Varberg 2018. Med samtliga föreställningar utsålda gavs Enleveringen ur Seraljen av Wolfgang Amadeus Mozart. I augusti 2020 fortsätter vår resa med Don Giovanni, välkommen till Opera Warberg!

Opera Warberg är en av Sveriges nyaste operasatsningar med mål att sprida operamusikens glädje och möjligheter ut över landet.
Ni hittar oss i Varbergs unika Teater från 1895, en praktfull byggnad mitt i stadens kärna med fantastiska förutsättningar för det intimaste av operaframföranden kombinerat med tidsenlig skönhet. Som det enda operahuset i Halland tror vi på operans roll och dess möjligheter att locka såväl hallänningar som människor från Sveriges alla hörn. Vi sätter Varberg på operakartan och bidrar till staden som en kreativ mittpunkt, håll utkik efter våra evenemang!


Andreas Eriksson Hjort


Grundare och konstärlig ledare för Opera Warberg är prisbelönte dirigenten Andreas Eriksson Hjort. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och nu verksam runt om i Sverige och Europa.

”Kära besökare,
Det är med glädje jag välkomnar er till Opera Warberg, ett spännande och gränsöverskridande projekt i hjärtat av Halland! Vi skapar skräddarsydda operaföreställningar till den historiskt tidstrogna Teatern i Varberg, en hemvist för regionens kulturella arv men också platsen för vår gemensamma framtid där nya generationers tolkningar och reflektioner får blomstra.
Våra samarbeten sträcker sig över region och landgränser, Opera Warberg drivs och engagerar några av Skandinaviens mest lovande och briljanta musiker och är stolta över att samarbeta med några av landets absolut främsta operasångare. Vi kombinerar högkvalitativt musikskapande med en intim operaupplevelse där närhet till sångare och orkester och det svenska språket står i centrum.
Operans tid är nu och Varbergs Teater är huset där det sker, vi vill ha med er på vår färd.”