Opera Warberg


Opera Warberg är Sveriges nyaste operainstitution med mål att sprida operamusikens glädje ut över landet.
Ni hittar oss i Varbergs unika Teater från 1895, en praktfull byggnad mitt i stadens kärna med fantastiska förutsättningar för det intimaste av operaframföranden kombinerat med tidsenlig skönhet. Som det enda operahuset i Halland tror vi på operans roll och dess möjligheter att framföras på nya platser och upplevas av nya och bekanta besökare.

Den 15 augusti 2018 öppnas här dörrarna till premiär av SommarOpera i Varberg där vi ger Die Entführung aus dem Serail av Wolfgang Amadeus Mozart. Välkommen till Opera Warberg!


Andreas Eriksson Hjort


Grundare och konstärlig ledare för Opera Warberg är prisbelönte dirigenten Andreas Eriksson Hjort. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och nu verksam runt om i Sverige och Europa.

”Kära besökare,
Det är med glädje jag välkomnar er till Opera Warberg, ett spännande och gränsöverskridande projekt i hjärtat av Halland! Vi presenterar skräddarsydda operaföreställningar till den historiskt tidstrogna Teatern i Varberg, en hemvist för regionens kulturella arv men också platsen för vår gemensamma framtid där nya generationers tolkningar och reflektioner får blomstra.
Våra samarbeten sträcker sig över region och landsgränser, Opera Warberg drivs och engagerar några av Skandinaviens mest lovande och briljanta musiker. Vi söker att kombinera högkvalitativt musikskapande med en intim operaupplevelse där närhet till sångare och orkester är centralt.
Operans tid är nu och Varbergs Teater är huset där det sker, vi vill ha med er på vår färd.”